Heeelgen

Heej. I helgen så gjorde jag inte så mycket, i går (lördags) red jag amiral då Ella inte hann, han var suuper pigg och busig men det gick bra :) i fredags blev det bara lite borstning för vid halv sex åkte jag till Selma för att hon skulle få "tråkiga" gäster så hon ville att jag skulle komma :) det var jätte trevlig var där till nio ungefär. Och idag har jag inte direkt gjort nått. Men det var typ där, godnatt och hejdå :p :p  

PS: har ingen bild på darius än så.. 

Hejsvejs :)

Hej. Längesen jag skrev.. Men dansen i onsdags var rolig, vi gjorde lite styrk och  sen blev det såklart mycket prat i början. Sen lektionerna och skoldagarna var som vanligt. I torsdags var det ridning i Mjölby :) jag fick dock inte meja.. :'( jag fick en rätt ny häst som mamma fick i måndags, hon tyckte att han var för mycket häst och man måste vara riktigt stilla i handen och så.. Och till och med mamma tyckte det var mycket häst så mig sket han ju fullständigt i.. Men han gick väldigt fint även fast det gick väldigt fort. Dock så tänkte jag inte alls mycket på formen utan försökte bara hålla honom i rätt tempo. Men det gick rätt bra ändå och han var trevlig, problemet var bara att jag var lite för liten för han var typ lika stor som Otto. Han heter darius förresten ;) skriver senare om helgen kram kram :p ❤️ 

:D

Hejjjjjjjjjjjj
 
Oj onödigt många J men jaaaaa jaaaa 
 
Idag är det dans yeyy längtar sååå men nu blev det väääldigt mycket på lektionen här så. hejdåå vi hörs. Detta som skulle bli ett lite längre inlägg men jaja..

Näst sista lektionen

Heeej har so nu och är klar med allt. slutar om en kvart ungefär (14:15)
 
Har matte sen.. sista lektionen det är jobbigt.. Sen ska jag ge Amiral mellis idag och kanske kvällsmat vi får se. Han får i alla fall ledigt idag. Mamma ska åka till mjölby idag och rida oxå, kanske åker med fårse ;) Annars har jag inget planerat. Imorgon ska jag i alla fall rida lite, på Amiral (om inte vädret är för jobbigt) det är bestämt mellan mig och Ella att jag ska ha lilla amiral på tisdagar och varannan fredag, det ska bli kul! <3<3 måste gå nu :p
 
hööörs
 
Min stjärna! <3

Riiiidning :p

Heeeej! Igår var Ella här, så vi red, Alva var också med ;) Jag hade Strumpan, Alva Otto och Ella hade Amiral såklart. Vi red över vägen en liten runda och sen jobbade vi dom lite på en stubbåker. Strumpan var jätteduktig! Idag ska vi rida lite igen, med Ella. Vet inte riktigt var vi ska rida men får se. Kram :)
 
(gammal bild)
 
 

Heeej :p

<3<3<3<3<3
Hejsan! Igår var jag i mjölby och red, det gick bra :) Dock hade jag inte Meja.. :'( Hade Luna istället som jag inte har ridit lika mycket men hon är jättetrevlig. Dock lite seg så henne får man ha spö på ;)
Vi hoppade, och till slut fick jag lite fart på henne. :) Jag har annars inte gjort mycket var hos farfar en liten stund igår också för han fyllde år. Det var trevligt, Grattis! Annars har jag inte mycket att skriva om, skönt med helg! Imorgon ska vi nog till mjölby för jag behöver en kalender.. hoppas jag hittar någon!
 
Kram i alla fall :p
 
Luna <3<3<3

._.

Sitter nu på näst sista lektionen, och har so till typ fem i två. sen har vi en till lektion med typ bara tio minuters rast efter det... JOBBIGT! Idag har jag inget planerat sen, ska nog rida Amiral om vädret inte är heelt joobigt..Ella hade nämligen inte tid idag ;) Annars har jag inget planerat, imorgon är det ridning igen! Jippiiiiiii!!!!! Hoppas att jag får meja, <3333
 
Har inget att skriva.. väntar på att läraren ska säga vad vi ska göra men han hjälper bara de tröga i klassen som inte fattar nått.. Hahah :D 
 
kram kram 

Första skoldagen

Hej, första skoldagen var ändå rätt okej. Först så prata vi lite och fick schema, nycklar och sånt. Sedan åkte vi ner till Visjön för att göra simprov det gick bra bara att det var svinkallt framför allt i luften. I vattnet var det rätt skönt. 18 grader i vattnet, luften vet jag inte. Men det var i alla fall suuperkallt när man sen kom upp igen.. ;) sen åt vi lunch och på eftermiddagen cyklade vi hem till mig och spelade lite fotbollsgolf, det gick verkligen sääämst för mig, hahahah :D Aja hade i alla fall kört klart fotbollsgolfen vid två så då var dagen slut ;) Sååå det var härligt :)
 
Kram kram :p 
 

skolstart

Hejsvejs :p 
Imorgon börjar ju skolan igen, shiiiit! Är lite nervös faktiskt, vet inte varför men.. 
Det kommer i alla fall inte bli lika mycket bloggning då, (om man kan kalla det som är nu för mycket..) men det får ni stå ut med. Kommer antagligen blogga om mina ridpass i mjölby och om jag rider nått på Amiral/Strumpan/Otto. Annars blir det väl lite om dagarna. Har ni något förslag på vad jag ska blogga om får ni gärna kommentera det :) Börjar få lite dåligt med ideer.. 
 
Aja hörs väl antar jag :) 
 
 

Nya saker ❤️ (del 2)

Heej igen. Ni såg förmodligen mitt förra inlägg här kommer lite kläder och sånt jag fick med posten som vi beställt hemifrån. (Oj detta blev nog
Lite rörigt.. Men ni fattar nog) 

Okej lite från la redoute då. 

(Framsida) 
(Baksida) en tröja lite tjockare långärmad, jätteskön! (Vet dock inte priserna....) 
Blus med typ broderat i mitten. En sådan som är lite längre där bak. Suuperfin ;) 

Och sedan lite underkläder och sånt. 

Sedan har min JÄTTESNÄLLA MAMMA sytt ett eget datorfodral till mig. Det blev jättefint ser ut som om det är köpte!!!!! TAAACK MAMMA! ❤️❤️❤️❤️



( det vita är insidan ;))

Nya saker!!! ❤️

Morsning korsning. XD 

Idag har jag varit i Mantorp och Mjölby för Alva behövde lite nya saker och vem säger nej till att åka till stan och kolla på vackra saker man kan köpa? Jag följde i alla fall med. :) 
Först var vi på Gunnes väskor AB, i Mantorp. 
Där köpte jag: 



En plånbok för 50:- (ordinarie pris 100:-) ääälskar den!! 

Sedan åkte vi till Mjölby kvarnen (eller vad den heter?) där var vi först på ur & Penn. 
Där köpte jag:
En nyckelring för 20:- det var rabattpris. (Ordinariepris 40:-) tänkte till skolan ;) 

Två armband (de är likadana bara olika färg) ett svart och ett mintgrön typ. 20:- st. (Ordinariepris 80:- st) superfina! 

Sedan gick vi till Lindex där jag hittade en supercool och fin blus: 
Blus för 299:- 

Och till sist gick vi till nille. 
Där köpte jag: 
Lypsyl (som jag inte har en aning om om det är bra..) för 20:- 

En låda som ser ut som en bok när den är stängd. :) den kostade 100:- 
Och även en tavla som kommer passa suuper i mitt rum!! <3 (fast mamma betalade den ;)) den kostade bara 40:-

Det är även lite nya saker från la redoute men det tar jag i nästan inlägg. 


Kram kram :) 


Ridningen igår

Hejsan svejsan XD. 

Jag red ju amiral igår som ni säkert vet. Vi körde lite galopp-program med dom. Alva hade Otto för strumpan fick vaccination på förmiddagen så då kunde man inte rida henne. Så Alva fick låna Otto. Det gick jättebra tycker jag, han hängde inte riktigt med Otto i galoppen dels för att Otto har längre ben och sen bocka han emellanåt och ibland skrittade jag lite av olika anledningar. Dels för att han en gång halkade och då vill man ju liksom inte fortsätta galopper om han halkar igen.. Och ibland kände jag att jag inte riktigt hade kontrollen och då saktade jag av. Han var väldigt mopsig men det tror jag var för att han hade överskottsenergi och att Otto var med. Han brukar tydligen moppsa sig med Otto i närheten.. Aja första gången vi galopperade iväg for han bara rakt upp i en bockning, böjd som en banan.. Det var läskigt men jag tror att han inte riktigt var beredd på att vi skulle galoppera och så höll jag kanske lite för hårt i tygeln... Det gick bra i alla fall. De andra gångerna gick bra bara att han bockade ibland medan jag galopperade. Men inte lika högt som första :). Nu ska jag åka till stan lite för Alva behövde lite saker så jag följer med. 

Måste gå nu, hejdåååå 



Amiral! ❤️❤️❤️❤️

*ridning* ._.

Heeeeeeeeej :p
 
Har nu börjat få lite ångest eftersom det bara är 4 dagar kvar innan måndag... Och på måndag börjar ju skolan igen... Aja skit i dä nu får väl helt enkelt försöka tränga bort det och ta hand om problemen när dom kommer ;) Känns ju faktiskt liiite onödigt att gå och oroa sig helt i onödan, alla människor kanske har växt upp under sommaren så dom kanske inte är riktigt lika jobbiga. Vem vet?

Red i alla fall lite med Ella idag på förmiddagen. Vid red på ridbanan och Alva va med mä strumpan oxå. Men strumpan är så brunstig nu och då blir hon ännu jobbigare än vanligt så Alva orkade inte rida strumpan. Så då kunde Ella och jag lika gärna rida henne... (vad nu det skulle betyda?) Så Ella och jag behövde inte turas om utan det blev att jag mest red Strumpan och Ella mest Amiral. Ella ville testa på strumpan lite så det fick hon så klart göra. Men Amiral kändes pigg och bra idag i alla fall, och det gick mycket bättre än förra gången ;) Jag hade liite mer realistiska krav den här gången. Men som sagt jag red Strumpan mest och Alva ställde fram lite bommar som sen blev ett litet hinder, då gick det lite snabbare. Det finns väl egentligen inte så mycket att skriva om passet.. :)

Ikväll ska jag även åka och rida i Mjölby igen, hoppas jag får Meja, älskar henne verkligen!!!!!!! Får väl se vad vi gör idag och om det blir några bockningar.. Hoppas det! <3<3<3 ( i alla fall så man kan sitta kvar) Imorgon ska jag rida Amiral igen för Ella hade inte riktigt tid, vet inte riktigt vad hon skulle göra.. Men får väl se hur det går då och med mina krav... *suck* XD
 
 
Aja hörs senare igen, Kraam

XD

Heeeeej! Har precis badat, bloggade inte igår, jag vet! Men igår bowlade jag lite annars gjorde jag inte mycket. Jag red amiral också, för Ella hade inte tid. Det gick bra bara att jag jämt har alldeles för höga krav så då blir jag ofta bara sur... Nån som har ett tips för hur jag inte ska ha så höga krav eller förväntningar? Kommentera i så fall, tack! :) 

Idag har jag tvättat bowling kloten, blir nog ingen ridning idag men vi får väl se antar jag. :) kraaaaaam hörs nån annan gång när jag har lust att skriva.. ;) 

Lilla ior och jag ❤️

**

Heeeeeej :)
Ett snabb inlägg kommer här, har inte gjort i stort sett nånting idag, bara varit med Alva ute i stallet när det äntligen blev klart, jäääättefint blev det! <3<3<3<3<3 ska i alla fall åka och handla nu, så måste gå, kraaam <3333
 
blommor :)
 
bild på stallet kommer förhoppningsvis sen ;) 

Shopping i Mjölby

Heej kom precis hen från Mjölby, har handlat lite XD. Det kommer lite bilder å sånt nu :) 
 
Från city gross:
Mapp för 20:- rabattpris. 
Borste för 30:-, deo för 10:- & hårsnoddar för 20:- 

vinterridhandske från Jacson för 179:- 
 
Från dollar store:
Halsband för 50:- 
 
Från sharpman: 

(Framsida) 
(Baksida) tröja från 700:- men med 70% rabatt så köpt för 209:- 
Sport-bh från 299:- men nersatt till 199:- 
 
Och sedan en kattleksak för 39:- dock inte alls uppskattad.. 
 
Vad tycker ni om sakerna, hiss eller diss? Kommentera! 
 
Kram! ❤️

Morsning Korsning

Hejsvejs! Ligger i sängen nu och är trött..! Kan dock inte sova, så slänger in ett litet inlägg ;)   Jag har inga planer för idag så vi får väl se om det blir nån ridning idag.. Kanske en tur på ior igen, vem vet? Jag har i alla fall inget att skriva om så kram eller nåt.. Ska läsa min läskiga bok nu.. hjäälp.. 

Hejdå i alla fall :) 
Gulligt! ❤️ 



Ior

Heej:) har ridit nu på IOR. Shiiit men det gick bra i alla fall ;) vi skrittade bara då han inte har så mycket muskler och han blir typ lite osäker med balansen och sånt när man rider. Men han var jätteduktig och han försökte inte äta alls lika mycket jag hade trott :) jag är jäättenöjd med honom idag :)

Kraaaam :p 



Lite stor kanske..? Hahah :) :D XD 

Mjölby första lektionen :)

Heej :) ursäkta att jag hamnat så här efter.. Sitter nu och äter frukost så passar på att blogga lite :) jag fick meja i Mjölby det var kul, och man såg att hon hade njutit av ledigheten.. Hon var rätt tjock! Jag hade i alla fall henne och vi red ut till sjunnings. Först jobbade vi lite öppna och tagen bakdel, det är början till sluta, och där jobbade hon perfekt!!! Hon var samlad, lyssnade bra och jag är jättenöjd. Sen på slutet hoppade vi lite, meja och jag var sist och såg att alla andra fick hoppa så hon kunde knappt stå stilla och sen när jag bad henne galoppera, när det var våran tur, och då bara flög hon iväg! Och sen när vi hade hoppat dom två hindren vi skulle (och det gick jättebra) så börjar hon bocka som sjutton! Jag hade ju korta tyglar (såklart) så jag satt liksom redan halvvägs av men sen kommer jag på den smarta idén att länga tygeln så jag kunde sätta mig upp och då får jag kontroll igen ;) så det löste sig. Sen skulle vi hoppa en gång gill och det gick bra och sen bockar hon efter igen men denna gången var jag med på det lite mer så då löste jag det nästan direkt. Sen gick vi hem :) jag är jättenöjd med det passet hon var så rolig, det var roligt med lite bockningar :) :D 

Jag måste gå och byta om nu för Ella kommer och så ska vi rida klockan tio. Och nu säger mamma att jag ska rida på ior men får väl se om jag kommer hem levande.... HJÄLP!  






Pass nr 3 och det med Ella

Heeej ännu en gång ;) nu kommer sista passet på de här tre dagarna. 

Pass 3 

Vi red ut den här gången allt gick bra han försökte äta lite på vissa ställen och så blev han lite rädd för en hund också. Men vi både travade och galopperade mycket, han blev rätt trött men det är väl bara bra. Han var vääldigt pigg i galoppen och han har så stor galopp. 
Det blir nog inget långt inlägg för det finns inte så mycket att skriva han skötte sig bra. :) 

"Passet" med Ella. 

Skriver lite om hur det gick när jag red med Ella. 
Det gick bra inga tendenser till att lägga sig ner, vi var på ridbanan. Hoppade även några skutt med honom (även om det kanske inte riktigt var tänkt så..). Han skötte sig bra och lyssnade noga. Det blir inte heller nåt jättelångt om det här. :)

Kram i alla fall :) 
Bajs luktar gott...

Nästa pass

Pass 2 5/8 
Det gick betydligt bättre än dagen innan.  Vi red på ridbanan och det gick utan att vi blev störda. Mamma la fram lite bommar och det var lite tveksamt i början men sen gick det bra. Vi lyckades trava över tre bommar men sen räckte det för honom. Han tänkte inte rulla sig idag :). Sen tog jag även lite galopp i båda varven det var lite segt i början men när han förstod att han skulle galoppera gick det bra. :) sen skrittade vi av på fotbollsgolfen och även där skötte han sig. 


Nästa pass kommer imorgon. 


KRAMMM!!

Ridning

Heej! Strax kommer Ella och då ska vi rida lite sen ikväll börjar min ridning i Mjölby oxå, hoppas verkligen jag får meja! Men måste gå nu, kraaaam 


Godmorgon, pass nr 1

Heej! Nu kommer i alla fall ett pass :) 

Måndag 4 augusti: 

Vi började med att vi skulle rida lite på ridbanan, det gick bra till en början men sen helt plötsligt bara lägger han sig ner och jag hinner precis få upp honom innan han börjar rulla runt oxå.. Men jag väntar på att mamma ska komma och hjälpa mig upp (han har lite problem med att stå stilla..) och då kommer en jätteläskig moped på vägen och då gör han värsta banan-hoppet. Tur att jag INTE satt på! Och strax efter det kommer Roland och ska köra på ridbanan (det är han som hjälper oss med den) så då kan vi ju inte direkt rida där. Så vi går ut på fotbollsgolfen och där går vi förbi åsnorna som är vääldigt intressanta så de kan han nästan inte släppa med blicken. 

Sen en stund går det lugnt han går på bra men vill gärna kolla på åsnorna. Efter en stund kommer vi till ett däck på fotbollsgolfen som antingen han tyckte var läskig eller använde som anledning till att få busa lite. I alla fall han störtvänder och börjar galoppera hem jag tappar/slänger mitt spö så jag inte ska råka slå till honom i alla hast liksom. Och precis lagom att jag tappat stigbyglarna börjar han bocka. Det var rätt kul nu efteråt men medan jag satt där och försökte få stopp på honom var det lite läskigt.. Det gick i alla fall bra så vi vänder igen och fortsätter gå. Då går det bra en stund och den när vi ska börja jobba lite så bara ställer han sig, jag blir då lite orolig ifall nått hänt när han sprang iväg eller om han bara härjar med mig. Så jag hoppar av efter att ha stått ett tag och försökt få fram honom. Jag hade ju heller inget så eftersom jag tappat det tidigare, och när jag hoppar av och ska trava med honom är det som inget hade hänt, han sprang på som bara den! Och jag hoppar upp igen och då går allt jättebra och jag tror att han stannade för att han inte ville jobba..! Men detta blev alltså ett lite galet pass men allt gick bra. Och hemvägen gick också bra. Nästa två pass kommer i ett annat inlägg. 


Kraaaaam<33 

❤️

Inget inlägg idag heller..!

Som ni ser överskriften så blev det inget inlägg idag heller.. Ledsen för det! Men jag lovar (nästaaaan) att det blir ett imorgon i varje fall på nått pass de tre senaste dagarna

Kram & godnatt :) 

Hahahahaha totte... XD 

Godnatt

Hej, blir ett sent inlägg oxå XD hade tänkt att jag skulle blogga om i alla fall gårdagens pass idag men så blev det inte... Så både gårdagens och dagens pass kommer (förhoppningsvis) imorgon. Det gick bra, i alla fall dagens tycker jag det andra hände det lite mer på.. Men mer om det får ni veta imorgon. Kram & godnatt. Sov gott eller vad man säger..? Hörs. :) <33333 




Slänger in lite bilder på Otto ( överst), några blommor (mitten) & amiral (sist). Kraaaam (igen..) 

Skottkärran är ett intressant föremål

Hahaha vill bara lägga upp ett snabbt och litet inlägg från igår när jag mockade amirals hage! Han är så sööt!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Först så var skottkärran vääldigt konstig så den var man ju tvungen att lukta igenom hela skottkärran och smaka på nått gammalt bajs men det smakade ju väldigt konstigt..! 
Och sen efter det skulle han ju absolut hjälpa till med att mocka. Så han tog tag i handtaget på spaden och höll i den medan jag tog upp bajset på spaden, nackdelen var bara att han släppte den sen och allt bajs ramla av... Sen försökte han mocka själv med grepen bara att han tog tag i fel ände och sen orkade han inte hålla på längre så han började "leka" med mig istället... Gulleplutt 💙 



Kram! 

Tjaaaa

Heeeej
 
Ska ut nu och hämta lille Amiral, blir ett pass på den nya nästan färdiga ridbanan. Blir nog mest träning ppå övergångar och att han ska lyssna på skänkeln med mera. Måste gå hejdåååå <3
 
 

RSS 2.0