hej på dig

Dagen har varit bra idag. Gick upp vid sex för att fira min syrra som fyller år idag! GRATTIS ALVA!!!!!!!! Jag var i stallet och tog in Goliat för att mysa lite, han var som vanligt, inte super glad inte super arg! haha. sen tog vi in honom i boxen (de har ju börjat stå inne nu) Blir väl god mat ikväll då och tårta, smarrigt!!
 
 
I lördags: var det invigning hemma med bowlingen, 50 pers (cirka) kom och det var superbra! Seth, Amanda och Joel underhöll oss under dagen. Super kul var det. (bilder kommer på www.keimostanja.blogg.se
 
I söndags var vi med kusinerna som kom i fredags och åkte hem på söndagen, Alva red runt sverkerkapellet och jag tog en promenad med Goliat. Det gick bra men nu kom gästerna så hejdååååå!!!!!!!

hehe...

sitter i skolan nu och väntar på läraren.. har svenska och ska typ göra en egen tidning.. fattar inte riktigt därför räcker jag upp handen! I helgen var det kul, kusinerna var hos oss och lite mer men skriver sen lektionen slut nu, glömde bort att blogga... hahah!!

del 2

När vi kom hem sen tyckte mamma att vi ska åka till akuten och först blev det lite prat men sen kommer vi iväg mot Motala. När vi väl kommer fram efter typ en timmes bilfärd behöver vi vänta i typ 20 min, ungefär sen får vi komma in. Då sätter dom på mig en jätteobekväm krage som är alldeles för stor så den trycker in i örat och käken (inte skönt)!!!! Och vänta en liten stund på doktorn och när han kommit känner han lite på nacken och sen får jag ta en röntgen. Det är lite läskigt men inte så farligt. Sen blir det att vänta, vänta, vänta! Och när vi väntat kommer dom och säger att jag måste röntgas igen med en bättre röntgen. Då får jag komma in i ett rum och lägga mig i en "säng" och sen åker jag in i typ en "tunnel" och först får blunda när han ställer in röntgen, och sen börjar det låta som en torktumlare och allt typ började snurra. Men när det väl var klart så var det att vänta igen! Och sen kom doktorn, då hade det inte synts nått så det var ingen fara men jag skulle ta det lugnt. Och sen kom lådan med barn leksaker i fram och doktorn tyckte typ det var roligare än jag tyckte, haha!! Jag fick i alla fall en glittrande ödla och ett rosa suddgummi.

 

Men nu mår jag i alla fall bra, huvet känns inget och nacken är mycket bättre. Kram kram


Nu kommer lite ordentligare förklaring på vad som hänt! (del1)

Hej! Det blev lite rörigt i förra inlägget så ska försöka reda upp detta. Igår var Alva och jag ute och red, vi red i en hage där det fanns pinnar och hoppa över. Vi gjorde det för att det var kul, självklart tyckte Goliat och Strumpan det också, det fanns även en uppförsbacke som  vi galopperade/travade i. Och en gång när vi skulle köra i den efter ett hinder var han så pigg så jag inte kunde hålla det och för att visa hur glad han var bockade han, men han kan ju ta det lite lugnt tycker man ju men icke sa nicke det kan han INTE!!!!!!! Så jag flyger ju som en katapult över hans huvud och hamnar rakt på mitt huvud och sen ner på rygg. Det gör förstås svinont och jag får ont i hela huvet och det bara bultar innanför hjälmen. När mamma hunnit fram och Alva tagit Goliat som står nöjd och äter, tar jag av mig hjälmen och en sak som är jätteläskigt är att (ni vet knoppen mitt uppe på hjälmen) knoppen som sitter på hjälm känns som om den fastnat på mitt huvud, alltså att jag har nått mitt uppe på huvet som sitter fast där. Jag sätter mig upp och känner efter, det är på benet (där jag nu fått ett blåmärke) och i huvudet det gör ont. Jag hoppar så klart upp igen för att visa att han inte slipper undan bara för att han gjort detta. Men då när jag vrider på huvudet och tittar åt ett annat håll knäcker det bara till i hela nacken och än en gång gör det svinont.  Jag säger till mamma att jag inte kan röra huvet och då får jag bara skritta runt medans Alva kör "banan" igen. Sen när vi kommit till stallet är jag helt blek och det gör fortfarande svinont.
Alva är så snäll och tar hand om Goliat åt mig.
 
 

hej

Halloj sitter och pluggar i skolan, börjar snart. Men hade tänkt blogga igår men det blev ändrade planer... jag red ute och hoppade i terrängen det tyckte han var jättekul och blev lite extra glad så han bockade av och jag fick ont i nacken så jag var inne på akuten men det var inget som tur var men är trött nu! men är i alla fall i skolan så hejdååå!!! 
 
 
skriver sen

Osynlig rubrik!!! O.O

Halloj! Har tyvärr inte hunnit blogga under dagen men det har varit bra, haft so, idrott, teknik, franska. Jag red ju även idag också. Var dressyr med Fia idag eftersom Ingrid var sjuk. Jag hade Isse. Det gick bra i början lyssnade han knappt men på slutet var han riktigt pigg och fattade till och med galopp före mig (vilket inte var så bra) men han gick väldigt bra i slutet. Imorgon är det väl vanlig dag och vi rider nog dressyr imorgon hemma på ridbanan. men nu måste jag plugga så hejdåå!!!

jag säger godnatt

Jag ska gå och lägga mig nu så jag säger godnatt, har pluggat hela kvällen så är rätt trött!! 
Godnatt godnatt! Imorgon är dagen som vanligt jag ska rida sen på eftermiddagen undra vad vi gör och vem jag får!! Och nu kom mamma hem så ska gå och snacka med henne sen lägga mig godnatt!!!
 
 

sitter i skolan

halloj! är i skolan nu. sitter och gör INGET!! Igår red jag på banan med Golle. det gick bra hade mest galoppfattningar, med körde även annat t. ex. åttvolt i skritt och trav. men även vanliga volter. ikväll ska mamma och alva rida och pappa spelar innebandy (tror jag) så jag blir ensam, skööönt!!! nej nu måste jag gå så vi hörs ikväll tror jag. :-) kram
strumpan! <3


här sitter jag...

..och väntar på att klockan ska bli fyra och att mamma ska komma. Jag ska nämligen ha utvecklingsamtal då och eftersom jag slutade halv tre var det onödigt att åka hem så nu sitter jag här helt själv i skolan och gör typ inget. Dagen har varit bra. Haft bl.a. svenska, matte, so, franska m.m. blir nog ridning på banan idag eftersom vi tänktt det igår men då regnade det ju.. så det blev ändrat men idag är det fint väder. Nu kom mamma så jag måste gå!!<3 men vi hörs, kram
 
 

tittar på tv

Hej! Dagen har varit bra, vi red ut upp på berget det gick bra. Han var pigg och glad. Annars idag har jag inte gjort nått typ. Imorgon blir det ridning i af mer vet jag inte nu... Hejdå och godnatt, det blir nog inget mer inlägg ikväll!! Tittar på tv nu :) 
 
 

ridningen i dag!!

Heej! Sitter nu i soffan med en doris i knäet!! Ridningen gick superbra! Hoppade ca 65 cm tror jag, men är väldigt nöjd. Det var sista gången med hoppgruppen, jag slutar pga att jag tycker det är fullt tillräkligt med hoppningen i vanliga gruppen. Jag hade Isse. Han var lite seg men kom igång sen. :) 
 
Hejdåå och godnatt! ;) 
 

i skolan

Halloj sitter i skolan nu och gör inget. Väntar på att nån rolig person ska komma så att vi kan göra nått. Typ att selma kommer så  vi lan spela kort elr nått. Ikväll är det hoppträning i mjölby också. Bloggar sen. Kraam!!!!! 
 

heeeej

Hej! Red idag, det gick bra. Red i ca en timme med mamma för al:-va är och vandrar. I slutet gick han faktiskt bra tycker jag. Sen stod jag i typ två timmar och tog bort kardborrar. Räknade dom och om jag räknade rätt blev det ungefär 108 st! Fatta vad många, tar dom aldrig slut?? Dagen har varit bra annars men nu ska jag gå och lägga mig så vi ses imorgon kraaam!!! 
jobbigt värre.. 
 Såg ut såhär efter, ojämn lugg pga för många kardborrar i den..

Ridningen igår!

Hej. Igår var det hoppning och det gick jättebra ända tills jag typ skulle hoppa sista gången, för han hade bockat lite under ridningen men då satt jag kvar, men sista gången jag styrde upp mot ett hinder då gjorde han värdens största bockning och jag bara flyger av och gör värsta volten. Ramlar på rumpan och ryggen. Men ryggen går över rätt snabbt men rumpan asså! När jag ska hoppa upp igen kan jag inte ens lyfta benet så jag får hoppa upp på fel sida. Och det gör fortfarande ont i rumpan! Dumma
Goliat!!!

Men sen kunde jag knappt rida men jag lyckades ändå att köra några hinder igen så att jag vinner över honom. Men det var en liten jobbig lektion...


Halloj

Dagen har varit bra. Hade slöjd och svenska efter skoljoggen. Det var rätt chill. Sen efter det hade jag ju dans också, jobbigt!! Men det gick bra rätt lugnt var det. Nu är jag ensam hemma mamma och Alva rider ju. Pappa spelar innebandy. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.. Får väl se. Imorgon är det vanlig dag och sen är det ridning igen.

Kram!!


sitter i skolan!

hej har typ precis sprungit skoljogg, 9 km. 1 timme plus en kvart bra?
ska ha slöjd snart, sen svenska, sen slut!! sen har jag dans, får se om jag ska dans är så hiiiimla trött!!!! men jag tror att jag ska det, men jaja. måste gå nu, hörs!!
 
 
 

13-09-16-

skoldagen har varit bra. Vi hhar haft bl.a musik, matte, svenska... det var bra. Jag ska snart åka till stallet, hoppning på schemat. Ella ska även rida med oss, kul! jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... 
hejdååå<3
skypar med Erica!!


Men nu ska jag gå och byta om, hejdåå

hittat en webcam!

hittat en webcam!!
 
 

dressyr uppvisningen

Igår gick det faktiskt bra för mig, jag fick 55.18% bra?? Jag tycker i af. att det var bra!! Jag ramlade inte av i alla fall, och galoppen blev rätt bra. Jag är i alla fall. nöjd. Idag ska jag rida med Mia och Ella klockan fyra, då Alva är hos Frida och tar kort och har därför inte tid.. Men det blir kul de me. Nu är jag ensam (känns det som för mamma är i tvättstugan) och tittar på tv tillsammans med Totte. Inga andra plander idag.. Vet inte vad jag ska skriva... vet fortfarande inte vilken av alla appar av lifecam/webcam man ska ladda ner, nån som har förslag??? hejdå i alla fall.
 
 
 
 

Halloj!

Hej,var ju inte i stallet igår eftersom jag skulle till tonår och jag glömde säga till mamma att ta med mina schaps och mitt träns så nu står Alva och putsar för fullt men jag kan inte.. Jaja får väl ta en liten snabbputs i stallet elr nått. Men i alla fall klockan 12.00 börjar  dressyren (jag ska bara vara med på dressyr) och jag är start nummer 7 och Alva 10. Jag ska bara få en bedömning, det är alltså ingen "tävling" för mig idag, pga att man var tvungen att vara med i både hoppning och dressyr eller bara hoppning.. Och jag ville ju inte hoppa så... Men i fredags tränade jag massor så det ska nog gå bra fast jag missade en dags träning. Jag vet inte riktigt när vi åker till stallet, men nu ska jag i af gå och äta frukost!!!
 
Kram kram <3
 
 

fredag 13/9

hello! gårdagens ridpass gick superbra, övade på dressyrprogramet inför morgondagen. Han skötte sig riktigt fint tycker jag, förutom att han alltid slängtravar in i galoppen... Alva ville testa att fatta galopp på honom och se hur han var.. då började han bocka och sparka bakut asmycke.. men alva satt kvar!! men med mig var han jätteduktig!!! ikväll ska jag på tonår ute i boet då kommer ni inte höra nått från mig, det finns nämligen ingen täckning där.. men jag vill ha en lifecam på nya datorn nån som vet om man kan installera sån och om det i sånna fall är gratis.. annars blir det ju bara gamla bilder eller exempel bilder när jag bloggar från den.. aja kram i af. 
 
"exempelbild"
 

Svenska nu..

Hej har svenska nu, är aschill. har typ bara skickat nått i drop-box med datorerna sen får man göra vad man vill, så nu sitter jag här och skypar med Erica som sitter vid bordet brevid, (haha) och så bloggar jag lite också men nu har jag typ inget mer att skriva, hörs!!
 
 
slutar snart hejdå lektionen asså!
 
 
 

slut snart.

Dagen slut nu, ska snart åka hem snart. Hejdåå
 

har fått en dator!!

Halloj! Sitter i skolan nu. Håller på att få en ny dator och ska ladda ner en massa program, men det tar jäääääättelång tid så jag passar på att blogga lite ;) 
 
Igår red jag i mjölby jag fick Meja. Det gick bra. Det var dressyr och i början så var hon jättespringig. men i slutet gick det jättebra då lyssnade hon super bra blir så nöjd när hon lyssnar!! Får se vad det blir i eftermiddag, men jag tror banan, alva  vill nog det.. men nu måste jag gå hejdåå ;) 
 
 
 
sitter och skypar med Erica samtidigt haha :D 
 

Till stallet!

Drar till Mjölby nu för ridlektion undra vem jag får.. Sen åker jag till Goliat och kollar till honom kram!


snabbinlägg från mig och Doris!

Halloj!! snabbinlägg här, sitter och pluggar för fullt med en liten misse i mitt knä. Hon bara sitter och tittar på mig när jag pluggar som en galning... suck* va lätt livet är för en katt... och katten brevid ligger och halvsover....
 
<33333
vem är sötast på bilden???
Egobild? Nej det vill hon inte vara med på.. 

Doris!!!!

Bilder på sötisen!!!! Ligger och sover i mitt knä! <33


10/9

Hej dagen har varit Bea idag, men idag fick vi vänta i en timme på att få komma in till lektionen för vådan trädslöjds lärare är lite knäpp! Han glömde bort tiden och hade låst dörren så vi kom
Inte in så vi fick bara en halvtimmes lektion istället för 80 minuter!! Mamma och Alva är i Mjölby och rider, jag är hemma och tittar på fotboll med pappa, men snart ska han åka bort och då blir jag ensam. Då ska jag nog plugga lite.

Jag hade även dans idag också, det gick bra! Kram


Halloj!

Idag körde jag Goliat, han blev jätteglad han verkligen ääääääälskar att bli körd. sen efter det när jag släppt ut honom kom det tre såna där som flög uppe i luften och de landade precis intill stallet då gick jag och snackade med dom, dom var supersnälla och jag frågade lite frågor, såå coolt!! Nu ska jag titta på tv så det här blir nog det sista inlägget för idag så godnatt!! :)


Ridning 7/9

Hej! Sov länge idag, sköönt! Igår red vi dressyr och det gick bra, jobbade honom inte jättehårt men han gick bra. Gjorde några skänkelvikningar och mest volter och serpentiner. Sen tog jag en liten galopp på stubben, gud vad nervös jag var ( trodde han skulle bocka av mig) men han var jättesnäll, första gången fick jag ingen galopp varken dit eller hem men andra gången fick jag i alla fall hem och han gjorde inget. Då nöjde jag mig där så jag fick lite! Bilder på lindorna kommer i ett annat inlägg. Nu ska jag gå och äta frukost. :)


Längtar..

Hej längtar grymt mycket till min lilla kärlek.. För jag har så grymt tråkigt men vi skulle inte till stallet för än vid tre elr något, vet inte riktigt vilken tid som bestämdes.. Någon som har förslag på vad man kan göra? Jag sitter och lyssnar på musik men gjort det så himla länge nu, börjar bli tråkigt...
 
Det blir nog i alla fall banan idag och mamma ska rida Otto idag också, undra hur det går.. kram i alla fall....
 
 
 
 
Min största kärlek!!!!<33
 
 

Kattungarna, söta?

Den gula: Harry den gråa: Doris


Lite sen med det här kanske..

Men Selma dog för några veckor sen, hon blev överkörd!! Och då efter några dagar skaffade pappa två nya kattungar dom är supersöta och om pappa inte köpt dom hade dom blivit skjutna... Tack för att du räddade dom!

R.I.P Selma!!


Veckan, onsdag till söndag

Onsdag: dagen i skolan var bra inget speciellt sen åkte mamma jag och Alva till Mjölby för det var ju ridlektion för mig då. Jag hade Meja (så klart) och det var hoppning, och guud vad nervös jag var. Men jag tyckte det gick bra hon skötte sig. Hon är bara lite jobbig att bromsa, det måste vi träna på!!! Men i slutet lyssnade hon ändå rätt bra på mig så jag är nöjd.

Torsdag: efter skolan åkte vi till stallet och red lite. Red på banan hade lindat hans små ben, såg ut som bara en klump på honom med Alvas långa lindor..

Fredag: jag hade hoppträning i Mjölby. Det var roligt hade Isse. Vi var bara tre st, så det var jättebra! Jag hoppade 1m!!! Visserligen bara ett hinder men 1m!!!!! WOW!!

Lördag: idag är det lördag vet inte riktigt vad som ska hända men jag ska i alla fall rida och igår kom lite saker som vi beställt från hööks, jag hade beställt ett par short schaps dom var jättebra testade dom igår, köpte även ett par lindor till Goliat dom är ljusblå, hoppas dom är lagom långa!! Ska nog testa dom idag.

Söndag: ska nog rida imorgon vet inte var... Men jag vet inte vad jag mer ska göra..Kram!!


Dagen

Hej, dagen varit bra idag dans efter skolan jag gick till kvart över två dans tio över tre till tio över fyra. Dansen gick bra. Alva och mamma rider idag så jag åkte bara och hälsade bara på Goliat och snackade lite med honom. Nu sitter kg och försöker plugga franska, men hur går det då.. Det är ju svårt som..!!! Jaja ska väl plugga nu ;)


Planer för idag.

Nu tittar jag på fälttävlan det är jättebra och svenskarna är grymt duktiga. Har precis bakat chokladbollar så jag sitter och smaskar på dom nu, gooott!! Sen vid fem elr något åker vi till stallet hade tänkt hoppa idag men Strumpan har ju lite ont så får se men jag ska nog i alla fall hoppa lite med Goliat. Får se hur det går... Aja ska kolla vidare nu. :)


31/8

Hej. Igår var jag i stallet vi red ut upp på berget, Ella hängde med också!! Det gick jättebra han skötte sig fint! Sen när vi skrittade hem så ville Alva byta häst så jag skrittade hem på Strumpan och Alva på Goliat. Sen när vi red förbi stubbåkern blev vi lite sugna på att galoppera så jag galopperade på Strumpan Alva på Goliat och Ella på lill-prinsen. Men sen typ trampade strumpan snett så hon vägrade att galoppera mer så jag fick galoppera en sträcka på Lill-prinsen också det gick bra!!! Det gick bra för Alva också han bockade inget med henne.
Sen fick alla hästar två extra godisar som jag gjort innan helt själv, hoppas dom
Tyckte om dom. <33


RSS 2.0