Körning med Goliat!

Hej! Idag åkte goliat till våran gård där han fick en vagn efter sig och blev super glad! Vi tog med Goliat till våran gård och körde honom med vagn på grund av att jag trampade snett igår och det gör jätteont så det gör även ont när jag rider lite och Goliat behöver röra på sig den tjockisen! Så då bestämde vi att ví skulle köra honom och Guuuuud vad glad han blev så fort han fick på sig selen ville typ galoppera hela tiden men det fick han inte, och han blev super stark i traven men som tur var har han inte så bra kondition så han orkade inte så mycket. Men öronen var spetsade så mycket det gick hela tiden. Hade tänkt köra Ior också efter fikat men det regnar ju bara hela tiden :( Så med Ior blir det nog imorgon. Men vi kommer defenetivt köra med Goliat nån gång igen. Bilder kommer någon annan gång för alva har inte lagt in dom på datorn än så det får vänta ;)
 
kram kram

ridläger vecka 26

Hej skrev ett inlägg för inte alls länge sen men det blev tydligen inte publicerat av nån konstig anledning... jaja strunt samma! Den här veckan har jag varit på ridläger i Mjölby. Det var kul. I måndags hade jag först lite känna på för att jag hade en ny häst som jag inte ridit innan och han var STOR häst... Liite nervöst... Men ja. Sen på eftermiddagen hade vi sitsträning. Det gick bra. På tisdagen red vi ut och hoppade. Då skulle jag ha Teddy, den stora hästen, men han var för stor så då fick jag byta till en lugnare stor häst, Troja. Då gick det bra att hoppa bara att hon hoppade ovanligt stort för mig. På onsdagen hade vi markarnbete på förmiddagen då fick jag ha en mindre häst och dressyr på eftermiddagen och då hade jag Teddy. På torsdagen red vi ut en lång tur i ca. 2 timmar. Det gick bra. Då hade jag Isse och han klarade jag av ;) Och teori på eftermiddan. Då sov vi även över till fredagen. Guud vad trött jag var då. Vi hade lite lekar på kvällen. Det var kul. På fredagen hoppade vi på sjunnings och visade upp vad vi lärt oss, jag hade Isse. Det gick bra förutom att han var seg... Jag är super nöjd med hela veckan! Vi hade teori alla dagar också utan på fredagen ;)
 
kram kram<33

Hiss och Diss

 
 
1 sommarlov- det är så skönt att bara kunna släppa allt med skolan.
2 glassbilen - det är så roligt när man hör ljudet och sen att köpa glass från den. 
3 bada - det är så skönt att bara ligga där vattnet och svalka sig. 
4 sommarlov, program- programmet sommarlov som går på Barnkanalen, kringlan är bäst!! 
 
 
 
 
1 ensamhet - att ha sommarlov men är helt ensam hemma och har inget att göra
2 bett -  alla bett som kliar/gör ont är så irreterande att man bara vill dö
 
 

har tråkigt

har tråkigt!!!

2013-06-20

Hej! Red igår, det gick bra, sista gången innan ridlägerna. Vi hoppade. Jag fick testa en ny häst då, han heter Herak. Super söt, vit var han, ingen bild på han :( Jag vet inte vad det var för ras. Men i alla fall det gick bra att hoppa. Han var inte så van vid det verkade det som, men det gick bra men mycket magmuskler behövdes för att hålla emot när han kom mot ett hinder, (om man inte höll emot sprang han på sidan) men det gick bra i slutet då han började lyssna men fy sjutton vad ont i magen jag hade efteråt nu kan jag nästan inte skratta, det gör såå ont!! haha. Men jag är supernöjd med ridpasset igår. Nu längtar jag super duper mycket till nästa vecka. Jag ska på ridläger då i Mjölby. Ska ha med Goliat någon dag men inte alla för det jag behöver träna på är dressyr, inte hoppning för då ramlar jag bara av ;) Fårse vilken dag det blir ;). Men jag är ensam hemma nu och är inte så bra på att komma på saker att göra på ett sommarlov när man är själv så jag har ganska tråkigt om man säger så... Om någon har en ide på vad man kan göra så får ni jättegärna tipsa mig, skicka bara en kommentar!! (jag vill helst inte sitta och glo på tv eller framför en dator hela dan) Imorgon är det midsommarafton!!!!! Jippie!
då kommer Anders, Linn, Emma och Wictor och hälsar på, det blir jätte kul! Då ska vi köra fem-kamp och bada. Och äta grillat!! aja vi hörs. bloggar nog mer sen ;)
 
kram<333
 
 
 
 

18 juni 2013

Idag har jag än så länge inte gjort något särskilt. Jag åkte med när pappa skjutsade Alva till knytteryttarna. Sen dess har jag bara legat och segat i soffan och kollat på tv. Ska käka jordgubbar till mat idag och efter det ska jag nog följa med pappa ut och lasta av hö. Ingen ridning idag :( Alva och mamma ska rida i Mjölby idag så jag får stå över ;) 
 
Hejdåå! 

Heeeeeej!

Hej! 
I lördags kom en ny häst till stallet, hon ska var där över sommaren. Hon heter Laluna.Hungrig nu med Mira och Strumpan. Det blev först ett gnägg, sen började strumpan och Mira att valla henne, eftersom hon är så låg och inte säger till om nått. Men nu tror jag det blivit bättre att hon fårvara med lite i af. :D
Jag red innan dom kom med hoppade lite för att se om han skulle hålla på som han gjorde i Mjölby. Men det gjorde han inte han var riktigt snäll, försökte visserligen att dra ner huvet men jag kunde hålla upp det. Red först i trav men sen kunde jag även galoppera på hindrena. Vi hoppade också ett litet titt-hinder ett som var smalare det tyckte han var lite läskigt, han hoppade av lite tidigt,  men det gick bra. Jag ramlade bara av en gång det var på titt-hindret men jag slog mig inte. 
 
Igår tog Alva, jag och mamma en liten tur upp på berget, vi red upp för en rätt lång uppförs backe Alva galopperade upp för den, jag travade ifall han skulle bocka. Det gick bra. Alva tog den två ggr. Jag och mamma en gång. Sen red vi den vanliga vägen uppe på berget, det gick bra. Strumpan var helt galen.. Goliat verkade lite trött men det gick bra.
 
 
Idag ska jag inte göra något särskilt bara slappa. Alva jobbar hos Anna-Lena på ridläger med små söta barn. Och mamma jobbar som vanligt. Pappa kommer att vara ute och jobba hela dan. Anton ska vara på tennisbanan hela dan tror jag. Så jag blir helt själv :( aja det går nog bra ;)
 
Hejdååå!!<33
 
Lilla pluttepojken!<33
 
 
 

Fredags!

Jag hade hoppträning i Mjölby i fredags. Då tänkte jag ( eftersom jag har lov nu) att jag kunde ha med Goliat, eftersom jag hann det. Vihoppade på ute banan och han var helt GALEN varje gång hamnade landat efter ett hinder drog han ner huvudet och vek undan det så jag inte hade en chans att sitta kvar, det gick verkligen inte och varje gånhajar skulle fatta galopp bockade han fast några gånger satt jag kvar när han bockade vid galoppfattningarna. Till sist blev det så att Ingrid la ner hindren och jag fick trava över. I slutet red vi en bana första gången så travade jag igenom hela banan men sen körde jag igen då galopperade jag på dom två sista hindrenadag tror han gav sig då för då gick det riktig bra. Men innan han gav sig ramlade javarav ÅTTA gånger!!
 
 
Hejdååå!

Skolavslutning!

Hade skolavslutning i torsdags, vi hade inte detdästa vädret direkt.... Ös regnade hela dan, kul!
Jaha då har man ju slutat sexan oxå Gud vad fort det går. Snart ska jag upp på högstadiet så nervös!!!! 
 
 
Jaja hejdååååå!

Hej!

Hej! Kollar nu på maddes bröllop, med en massa strömavbrott.. Idag har jag solat och badat om vartannat. Cyklade sen till hästarna dom mådde bra vi borstade bara på dom, det var för varmt för att rida.. jaja hejdåå!!!!!

Godnatt!

Hej. Idag har vi varit på vättervallen och haft idrottsdag inte jättekul men jaja. Jag fick inte jättebra resultat på något men jag bryr mig inte så mycket. Vi sprang 60 meter hoppade längd hopp och stötte kula, sen sprang några stafett med inte jag. Men nu är jag trött så jag ska gå och lägga mig! Godnatt, vi ses imorgon. 

Kolmården!

Hej! Idag var jag på kolmården med skolan. Vi åkte direkt på morgonen och var framme ungefär elva vid kolmården. Då åt vi hamburgare innan vi gick in. Sen när vi gick in började vi kolla på dom olika djuren. vi såg bland annat apor,    elefant, vild hund, björn, kamel, davidshjort, järv, lejon, zebra, snöleopard, lama, vattenbock och varg m.m. Vi kollade även på den nya delfinshowen som fick premiär för inte alls länge sen. Den var super bra! Rekomenderar den starkt. Vi åkte även en linbana det var lite läskigt för den vajade lite. Jag snurrade på ett choklad hjul, gick inte så bra... Jag köpte en nyckelring, det var det ända jag köpte.  Det var typ allt jag hade att säga om denna dag!!
 
Hejdåå!!<3 

Bakluckeloppis inte bra..

Bakluckeloppisen gick inte jättebra det regnade nästan hela tiden och gick bara fem kronor plus.. Men aja bättre lycka nästa gång! Hejdåå!

Bakluckeloppis

Hej! Vid tolv drar jag och Alva ner till Hästholmen, det ska vara bakluckeloppis där och vi ska va med och sälja, undra hur mycket vi får sålt.. förra gången fick vi 500:- det är rääääätt mycket!! aja tror inte vi säljer för så mkt igen! Hoppas vädret blir bra bara. Vi hörs! Hejdåååå<3

Ny header och design!

Hejj! Nu har jag ny header och ny design, vad tycker ni? Det är min syster Alva som har gjort den, som jag sa igår, tack sååå mkt alva den blev super fin tycker jag. Läs hennes blogg här: keimostanja.horseworld.se taack!!!  Skriver sen 
 
puss!!<3
 

Har ätit

Hej! Har nu ätit grillat kött, super gott! Denna veckan: måndagen var normal i skolan, sen cyklade vi till stallet och red lite, det gick bra. Tisdagen var normal i skolan men sen på eftermiddagen hade jag dans avslutning det gick bra men guud vad nervös jag var, stod och skakade super duper mycket, undra om det syndes? Aja det gick bra i alla fall. Onsdagen var normal jag red sen på eftermiddagen jag hade meja. Vi kortade upp stiglädrerna typ åtta hål, jobbigt asså. Torsdagen var vi bara fem för nästan alla hade åkt till Göteborg med skolpoliserna det varjätteskönt. I fredags var det som vanligt igen och jag hade extra träning på dansen. Idag har jag typinget gjort nått, körde lite repgrimma medhästarna. Men jaja hejdå! 
 
//Ebba 

Snabbt inlägg

Hej! Har haft mkt att göra så har inte hunnit blogga. Min syrra sitter brevid mig och gör en ny header åt mig, hon är så snäll! Ska gå och äta nu så ses sen bloggar efter maten. Pappa har grillat!! Hejdåå

RSS 2.0